Bad i Kjeller

- siste etappe

Det er klart for isolering og oppsetting av baderomspanel. Toalettkassen er tett og spikerslag til det som skal henge på veggen er sjekket. Viften blir over toalettet.

Bilder sier mer enn tusen ord…

Spotkasser og vannrør i himling.

Baderomsplater er fra Fibo Trespo – heter Soft Cement. Her gjenstår himlingsplater og sokkelflis.

Sokkelflis og takplater montert. Takplatene er Huntonit Antikk og er ferdigmalt uten struktur. Disse platene skal tåle fukt – til en viss grad. God ventilasjon hjelper på.

Veggboks og utløp til dusj tettes med silikon av rette sorten. Kuttflatene (hullene) i baderomsplatene smøres på forhånd inn med silikon.

Dusjhjørnet heter Showerama 10-4 fra Porsgrund  Bad. Størrelsen er 80×90 cm.

Siden badet er så lite var dette dusjhjørnet praktsik da en kan slå dørene helt inn til veggen, når det ikke er i bruk.

Dørene kan svinges begge veier og heves opp fra gulvet når en begynner å svinge på dem.

Terskel og sokkelflis.

 

Toalettet er Villeroy & Boch, Subway Compact. Det er lite og kompakt. Selve åpningen (hullet) er som de større, men en havner nærmere veggen med ryggen med dette. Servant og speilskap fra Ikea, God Morgen-serien.

Herlig å bli ferdig. At jeg pusset opp et annet bad for nesten 20 år siden – var til litt hjelp, men mye er nytt og en må lese seg opp på ny – og planlegge.  Det har vært flere år med mas fra ungene som skulle bruke badet, og konemor, om at nå må jeg komme i gang. Når jeg først kom igang gikk det i etapper. Da mister en litt flyt og glemmer hva en har tenkt og planlagt.  Å være selv-erklært handymann og anskaffet mye verktøy forpliktet – det var jo slike kostnader jeg skulle spare med alt verktøyet. Badet er iallefall ferdig, men ungene har flyttet ut  og får bruke det under besøk.

Tror mange amatører, som meg, som kaster seg inn i bygging av bad går ganske lei. Det blir mye tenking og fundering. Veldig mye å lese seg opp på og mye planlegging. Feiler en i starten får en svi for det senere i prosessen. En kan ikke bare rive opp og begynne på ny. Rør/avløp, plassering av spikerslag/stender, sluk, tykkelser, høyder, produkter – mange valg. Å sette seg inn i monteringsanvisninger og følge disse er viktig. Spesielt på bad.

Jeg er fornøyd med resultatet, bortsett fra at det renner vann ut fra dusjsonen. Det er plastlist under dusjdørene som skal stenge for vann, men vann renner ut i fugene på gulvflisene. Grunnen er at fugene er dypere og ikke tetter mot plastlisten. Kan ikke se at økt fall hadde hjulpet så mye, da det er vannsprut i overgang gulv/dusjdør som lekker ut. Fordelen med disse dørene overgår alikevel bakdelen da badet er så lite. En kan prøve å heve fugene eller legge stengelist, men jeg har gått for en svaber. Tar ett minutt og gulvet tørker fort.

Knivbrett

Knivbrett Da vi bygget nytt kjøkken brukte jeg litt tid på å finne en god løsning for knivoppbevaring. Vi har vinduer foran benken, så magnetlist

Les Mer »

Siden bruker cookies.