Bosch GML50 - fra FM til DAB

Byggradioen GML50 fra Bosch er en kjempebra radio. Den har veldig god lyd, dyp bass og kan visstnok gå i bakken fra 9 meter og overleve. Dessverre var den ikke i DAB da jeg kjøpte den, og den er enda ikke å få med DAB.

Lette etter løsninger på nett hvor en kanskje kunne gjemme adapteren inne i radioen. Etter forgjeves intens leting etter utprøvd adapterløsning på nett, tok jeg sjansen på å teste ut adapteren Tiny Audio C2 dab+. Løsningen innebærer at adapteren ligger som en utvekst på radioen, og utsatt for å falle av hvis bruken blir for hard.

For mitt bruk var det perfekt. Masse nye kanaler, og mye bedre signalmottak enn den gamle FM-antennen. Radioen selvfølgelig må stilles inn på AUX-mottak som adapteren er tilkoblet. Når en skrur på radioen og adapteren starter de i samme konfigurasjon som da de ble slått av – en trenger da bare skru på radioen for å gå rett på favorittkanalen.

Slik ser det ut med adapteren tilkoblet. Strøm henter den fra sigarettenneruttaket. Strømforsyningsarmen er solid og bøyelig og holder adapteren på plass. Adapteren går av og på samtidig med at en skrur på radioen.

Lydutgangen på adapteren kobles til aux linjeinngang i media-rommet. Her legges også medfølgende antenne. Antenneledningen ligge bare i en kveil og har alikevel full antennedekning – mye bedre enn den gamle FM-antennen. Klippet noen åpninger i rammen og dekselet for å få ledningene inn – markert med rødt. Ikke synlig fra utsiden.

Med luken lukket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *