Knivbrett

DKnivoppbevaring for skuff. 60 cm lav skuff.

Søker en på “knife tray” får en en del treff på denne varianten. Var ikke helt opplagt hvordan jeg skulle lage denne til høyre, spesielt med tanke på tilpasning til størrelsen på knivene – for ikke å snakke om kjøttøksen.

Fant bilde av denne på nett som er CNC-frest.

Det jeg likte best med denne varianten er at du lett finner rett kniv ved første øyekast. I tillegg kan hvermansen lage den selv, kun med båndsag/stikksag, overfres eller stemjern. Brukes en høy skuff kan en ha en glidende overskuff i tillegg for å utnytte plassen.

En trenger ikke være pinlig nøyaktig for at den skal gjøre nytten. Skuffen er jo for det meste lukket.. Det er uansett en grei og trygg oppbevaring, og veldig oversiktlig.

Knivene ble tegnet av på en kryssfinerplate og saget ut med båndsag. Kantene jevnet og trimmet med sandpapir.

Knivene ble deretter lagt ut på bøkeplaten og optimal plassering ble punktmerket på brettet. Enden på knivskaftene må på linje og avstanden mellom knivene bør være jevn.

Malene spennes fast på brettet etter punktmerkene. Kniv for kniv. Deretter er det en del timer med fresing. En bør nok bruke en mindre overfres til dette. Jeg brukte en kantfres med små fresestål, med kulelager som følger malen. Fresen har ikke dykkfunksjon, skråstilte derfor bare fresen og trykket ned. Knivskaftene skal være flush med brettets overflate, så da vet man iallefall dybden her. Dybden under knivbladene kan en måle med skyvelær, eller teste dybden underveis. Jeg freste dybder jeg var trygg på først og tok litt finjustering til slutt. Tilslutt ble utsparingene pusset med sandpapir.

Ferdig frest og settes inn med olje – fra Ikea.

Ferdig oljet.

Under knivskaftene er det frest ut spor tilsvarende skaftets tykkelse, – for å løfte kniven ut av brettet.

Fresebord

Bygging av Fresebord 3D-tegning av fresebordet. Her er et hjemmelaget fresebord – foruten topplaten som er kjøpt. En kan fint lage topplaten selv, det finnes

Les Mer »

Øksekast-Blink

Øksekast-Blink I forbindelse med en sosial sammenkomst tenkte jeg at noen aktiviteter à la Farmen ville vært kjekt. Spikerslåing, saging, kunnskap og øksekast havnet på

Les Mer »

Siden bruker cookies.