Selvbygget Sveisebord

Har lenge ønsket å lage ting i metall, – og nå på tide å børste støvet av et sveiseapparat jeg skaffet meg for flere år siden. Har i den forbindelse 2 utfordringer – eller problemer som jeg kaller det.. Foruten sveiseapparat trenger en et sveisebord å sveise på. Skal en få et noelunde brukbart resultat må en ha et flatt underlag, som ikke tar fyr og helst med festeanordning for å holde fast metallet en skal sveise. Problem 1 er at jeg, pga. av kostnad, må sveise et sveisebord og 2 at jeg ikke har lært å sveise, da jeg mangler sveisebord (høne/egg). Nå har jeg hentet ideer på nett, tegnet og modifisert et sveisebord som skal funke i størrelse og funksjon. Har kjøpt inn det meste av stål, og det er et kapittel for seg selv. Å kjøpe stål som privatperson er utfordrene. Hvis en ikke kjenner noen er det vanskelig. Jeg kjenner ingen og kjørte over 10 mil for noen skarve plater med flattstål. Har dog funnet en forhandler i ettertid som har billig stål og topp service selv om du ikke har et orginasjonsnummer. Mer om det senere. Toppen av sveisebordet er modulært som at platene kan byttes og stokkes om. Det har spalter for tvinger og for å sage med metallsirkelsag og uttrekksfunksjon. Understellet er av 60 x 60 mm firkantstål. Plan og innkjøpsliste kommer senere.  Nå øves det på sveising (Youtube) – på et avkapp av den game oljetanken i huset.

Toppen består av flattjern 15 mm tykk og festet av 12 mm gjennomgående bolter. 3 muttere festet til boltene gjør det mulig å justere bordet, slik at det blir helt flatt.

Knivbrett

Knivbrett Da vi bygget nytt kjøkken brukte jeg litt tid på å finne en god løsning for knivoppbevaring. Vi har vinduer foran benken, så magnetlist

Les Mer »

Siden bruker cookies.