Oppbevaring av Bor

Jeg har fått en forespørsel om innredning og løsninger i verkstedet med henblikk på oppbevaring av stort og smått, støvavsug og organisering.

Oppbevaring av bor er først ut.

Jeg har oppbevaring på vegg, i rack/holdere og i skuff. Holderne på vegg er fra Jula/Biltema. Disse har holdere for bor på 1 mm til 13 mm med runde fester. For andre størrelser og sekskantfester har jeg 3D-printet foringer til holderne. Hullsager har havnet i en skuff.

Det har tidligere vært mye styr med å finne rett bor i bokser og lynlåsposer, men stor forbedring nå med dedikert plass og god merking.

Her er bor og holdere hengt på en malt perforert trefiberplate fra Hunton (Huntonitt). Kroker til tavlene var hyllevare før – nå må en kanskje kjøpe de på f.eks. på ebay.

Borholder fra Jula/Biltema med hull til bor fra 1 mm til 13 mm.

Denne er fra Biltema og oppgis å være til 6 stk. bits. Denne har jeg 3D-printet foringer til, for oppbevaring av bor med bl.a. sekskant-feste.

På disse holderne er det 3D-printet hele plater som kneppes på Biltemas holder til bits.

På forstner-borene er det enkle foringer side om side – da borene har forskjellig form og størrelse på festene. De kan og byttes hvis en vil endre størrelser.

Merkingen for størrelser er vanlige etiketter laget med Dymo/Brother merkemaskin.

Biltemaholderne fikk en omgang med sprittusj på kantene for å gi en helhetlig finish.

Oppbevaring i Skuffer

Her er oppbevaring av metallbor i skuffe. En heldekkene underskuff – og eg en halv stor som kan skyves frem og tilbake. Klossene mellom skilleveggene er kun kilt fast, men kan flyttes frem og tilbake etter borlengde.

Innsatsene er laget i MDF og skilleveggene er limt på bunnplaten. Profilen på bunnplaten er lett å tegne av når skuffefronten er av. La litt tyngde på skilleveggene under liming. Klossene mellom skilleveggen er stemplet med bor-størrelse og tusjet.

Skuffen for hullsager er en MDF-plate liggende oppå en IKEA gummi-innleggs-matte. Hullene i platene er som en kan gjette – saget med den respektive hullsagen.. En list er limt fast oppå platen for merking av størrelsen, Selve merkingen er festet på lokket av en kabelkanal (Clas) som er limt fast med kontaktlim.

Veggpanel (Clas/Biltema) til metallbor og burr/forsenkere.

Tilslutt et par forslag angående boring og tilbehør. Leddet støvavsugarm (Loc-Line) til søyleboremaskin med lukkeventil, hvis en har koblet flere maskiner til avsuget. Veldig praktisk.

RTD (Liquid) flytende skjæreolje til 1/3 av norsk pris – fra Amazon.de. Kjøpte også med en rimelig spruteflaske for oljen.

Selvbygget Sveisebord

Selvbygget Sveisebord Har lenge ønsket å lage ting i metall, – og nå på tide å børste støvet av et sveiseapparat jeg skaffet meg for

Les Mer »

Syrevasking av Stål

Syrevasking av Stål PROBLEM: Under det sorte belegget (aka. sot/oksidering/mill scale) er det skinnende blank stål! Stålet er varmvalset – varmen gjør det lettere å

Les Mer »

Bord til Søyleboremaskin

Bord til Søyleboremaskin Orginalbordet til boremaskinen er ikke veldig praktisk å bore tre på. Enkle hull går greit, men verre når en skal ha repeterende

Les Mer »

Siden bruker cookies.